Paper stack, Pile of unfinished documents on office desk related to business functions. Stack of business papers for Annual Report files on blur National flag,use smart phone. Business offices concept

Cara buat proper filing untuk syarikat anda

Hari ni admin nak share macam mana nak pastikan korang buat Proper filing untuk syarikat. Korang mesti tahu pentingnya membuat filing dengan betul. Dah banyak kali admin share tapi kali ni admin nak share lagi.

 

✏️Amalan transfer dari akaun syarikat ke akaun personal untuk bayar expenses tak digalakkan sebab bila nak amalkan maintain proper filing menjadi agak berserabut sebab dah bercampur aduk dengan transaksi akaun personal.

 

✏️ Mana-mana perbelanjaan yang keluar dari poket direktor klaim seminggu atau sebulan sekali guna standard claim form

 

✏️ Amalkan guna standard payment voucher untuk setiap duit yang keluar dari syarikat beserta lampiran bil atau invoice dari supplier dan jika perlu tulis remark atau kiraan detail yang tertentu

untuk menerangkan pengeluaran tersebut.

 

✏️Proper filing ade file untuk ( semua separated by month)

👉🏼1 file untuk sales /customer invoices /statement /billing

👉🏼1 file untuk claim form

👉🏼1 file untuk bank statement and other facility

👉🏼1 file untuk petty cash

👉🏼1 file untuk purchase /supplier invoices /statement /billing

👉🏼1 file untuk employment expenses ( salary sch,epf,socso,pcb )

👉🏼1 file company asset

👉🏼1 file untuk company stock

👉🏼1 file untuk compliance and secretarial matters

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *