teamwork  business woman accounting concept financial in office

LIHAT BAGAIMANA SEORANG AKAUNTAN DAPAT MEMBANTU PERNIAGAAN KECIL & SEDERHANA DALAM URUSAN PEMBAYARAN CUKAI.

Akauntan dapat menyediakan dokumen cukai, mengemukakan penyata cukai dan memberikan nasihat perancangan cukai untuk membantu anda menyusun strategi bagaimana anda dapat meminimumkan liabiliti cukai anda untuk tahun depan.

Juga, seperti yang disebutkan di atas, akauntan dapat mewakili Anda jika LHDN mempunyai pertanyaan tentang pengembalian cukai anda atau bila anda diaudit.

Cukai perniagaan sangat berbeza dengan cukai peribadi; walaupun anda selalu membuat cukai anda sendiri, anda mungkin ingin menggunakan akauntan, terutamanya jika keadaan cukai anda rumit. Contohnya, jika anda mempunyai pekerja, atau jika anda menjual produk kepada pelanggan di beberapa negeri.

Anda dapat menjimatkan masa dan memastikannya dilakukan dengan betul jika akauntan yang mengendalikan cukai perniagaan anda.

Akauntan membantu anda memahami dan mematuhi perubahan cukai. Apabila kod cukai berubah atau ada inisiatif cukai terkini yang diumumkan kerajaan, akauntan dapat membantu anda memahami apakah dan bagaimana perubahan tersebut mempengaruhi perniagaan anda.

Mereka membantu anda memahami potongan mana yang anda layak. Walaupun anda ingin mengambil potongan sebanyak yang anda berhak, anda juga tidak mahu membuat potongan yang boleh dipersoalkan yang dapat memungkinkan anda diaudit.

Akauntan dapat membantu anda membuat keputusan bila anda harus atau tidak mengambil potongan tertentu.

Jadi fikir betul-betul samada perniagaan anda memerlukan seorang akauntan profesional untuk mengendalikan urusan cukai anda.

Dapatkan konsultasi percuma dari kami di MZ Consulting & Corporate Services..
.
.
wasap.my/60126604021/konsultasi-cukai-enterprise
wasap.my/60126604021/konsultasi-cukai-enterprise
wasap.my/60126604021/konsultasi-cukai-enterprise
.
.
www.mzconsultingco.com
.

#ejencukai
#trustedtaxagent
#taxagent
#taxconsultant
#taxservice
#accountingservice
#accountant

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *